Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap is jouw lichaam hard aan het werk om ruimte te maken voor jouw kindje. Dit kan je bijvoorbeeld merken doordat je last krijgt van je bekken. Zo verandert er nog veel meer in je lichaam, onder andere door de zwangerschapshormonen. Deze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je gewrichten soepeler worden. Tegelijkertijd moeten je been- en rugspieren extra hard hun best doen door het extra gewicht wat je mee moet dragen. Dus wat extra ontspanning kan je dan wel gebruiken.. .

Tijdens een massage maak je oxytocine aan, wat er voor zorgt dat je lichaam herstelt van het harde werk én je een tevreden en fijn gevoel geeft. Daarnaast zorgt de massage voor een verbeterde bloedsomloop, onder andere naar de placenta. Dus fijn voor jou en goed voor je baby! Via diezelfde placenta komen ook de ‘gelukstoffen’ die je tijdens de massage aanmaakt bij je baby terecht. Zo is gebleken dat de hartslag van de baby daalt als de buik van de moeder ontspannen en zacht is. Dus eigenlijk is dit ontspanning voor twee!

De massage wordt in zij-ligging gegeven en desgewenst kan er extra aandacht worden besteed aan benen en/of voeten.

Bel me vrijblijvend voor een intake-gesprek. Mocht je twijfelen of deze massage iets voor jou is, neem dan contact op met je verloskudige.