Dorn-therapie

De Dorn Methode is een bijzondere behandelwijze waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in de wervelkolom en het bekken kan worden gecorrigeerd. Hierbij wordt allereerst goed gekeken naar de oorzaak van de afwijking. Door de dynamische maar zachte wijze van handelen is de correctie van een scheefstand van een wervel of het bekken een aangename ervaring; dit in tegenstelling tot vele andere manuele behandelvormen.

Tijdens de Dorn behandeling wordt begonnen met de correctie van beenlengteverschil. Daarna wordt het bekken weer recht gezet en wordt de scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd. Dit noemen we het mobiliseren van de gewrichten. De pijnklachten zijn veelal na de behandeling direct verminderd en ervaart u meer bewegingsvrijheid in de behandelde gewrichten. Aansluitend kan na de behandeling de zogenaamde Breuss massage worden toegepast.

Breuss massage is een hele ontspannende rugmassage met een diepe energetische doorwerking. De Breuss massage concentreert zich op de wervelkolom, waarbij de olie met behulp van specifieke bewegingen aangebracht en ingewreven wordt.